Färd #10: Renata Chlumska

Renata Chlumska, Foto: Magnus Arnell

Renata Chlumska, Foto: Magnus Arnell

I avsnitt tio av podcasten Färd träffar vi den professionella äventyraren Renata Chlumska för ett samtal om friluftsliv som profession. Chlumska är den första svenskan som besteg Mount Everest. 1999 tog hon sig upp på toppen, men redan 1996 var hon med som baslägerchef på den expedition där Göran Kropps cyklade från Sverige till Himalaya och besteg Everest utan syrgas. Från juli 2005 till september 2006 genomförde Chlumska en utmaning som kallas Around America Adventure. Under 439 dagar paddlade och cyklade hon runt USA. När vi träffar Chlumska är hon mitt uppe i att planera sitt nästa äventyr: att resa ut i rymden med Virgin Galactic.

Vårt samtal kretsar kring hur en förhåller sig till friluftslivet när det är en del av försörjningen, vad en äventyrares affärside egentligen är, om vikten av att välja samarbetspartners som står för något och riskerna med att åka skridskor i Jönköping.

Lyssna på Podcasten Färd

Du kan lyssna på avsnittet direkt här på sajten, eller via din favoritpodcast-app. Självklart finns vi på iTunes.

Berätta vad du tycker

Har du några tankar eller ideer? Hör gärna av dig till oss. Antingen direkt via mail, eller varför inte skriva en kommentar på vår Facebooksida? Vi driver den här podcasten helt av egen kraft,  dina kommentarer är vår belöning och livsluft.

Detta inlägg postades i Avsnitt den av .
Färd

Om Färd

Färd är en podcast om friluftsliv. Varje avsnitt har ett tema som vi samtalar om. Människor och idéer, prylar och upplevelser. Här, där och precis där det behövs för att vara just en friluftsupplevelse.