Färd #11: Friluftsliv i förändring med Klas Sandell

Podcasten Färd: Friluftsliv i förändring: Foto Magnus Arnell

I avsnitt 11 av podcasten Färd diskuterar vi kring temat Friluftsliv i förändring med forskaren Klas Sandell. Samtalet spänner brett från folkrörelsernas historiska utveckling till professionalisering av friluftsliv, vad socioekonomisk utveckling har för betydelse till tävling som cykling och triathlon.

Avsnittets läslista

  • Fredman P., Stenseke M., Sandell K. och Mossing A. [red.] (2013). Friluftsliv i förändring. Naturvårdsverket. Stockholm. http://www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Publikationer/ISBN/6500/978-91-620-6547-8/
  • Sandell K., Arnegård J. och Backman E. [red.] (2011). Friluftssport och ävertyrsindrott. Studentlitteratur. Lund.
  • Sörlin S. (2011). Kroppens geni, Marit, Petter och skidåkning som lidelse. Svante Weyler Bokförlag. Stockholm.
  • Fredman P., Stenseke M. och Sandell K. (2014). Friluftsliv i förändring : Studier från svenska upplevelselandskap. Carlsson förlag.

 

Lyssna på Podcasten Färd

Du kan lyssna på avsnittet direkt här på sajten, eller via din favoritpodcast-app. Självklart finns vi på iTunes.

Berätta vad du tycker

Har du några tankar eller ideer? Hör gärna av dig till oss. Antingen direkt via mail, eller varför inte skriva en kommentar på vår Facebooksida? Vi driver den här podcasten helt av egen kraft,  dina kommentarer är vår belöning och livsluft.

Detta inlägg postades i Avsnitt den av .
Färd

Om Färd

Färd är en podcast om friluftsliv. Varje avsnitt har ett tema som vi samtalar om. Människor och idéer, prylar och upplevelser. Här, där och precis där det behövs för att vara just en friluftsupplevelse.