Färd #13 Fotograf Fredrik Schlyter

Sarektjåkkå. Fotograf Magnus Arnell

I avsnitt 13 av podcasten Färd träffar vi fotografen och klättraren Fredrik Schlyter. Vi diskuterar hur man lär sig att läsa ljuset, vad som verkligen gör en bra klätterbild och varför valet faller på Canon eller Nikon.

Fredrik Schlyter har arbetat som fotograf på heltid i över 15år. Som friluftsmänniska och klättrare är han van att fotografera i extrema miljöer och i alla väderlekar, vare sig det är hängande 700 m upp på en vertikal bergvägg, i fuktiga djungler eller i snöstorm på fjället.

Läs mer och titta på Fredriks fantastiska bilder på www.schlyter.com

Avsnittets läslista

  • Callberg P. och Schlyter F. (2005). Klättrarens själ. ICA bokförlag.

Lyssna på Podcasten Färd

Du kan lyssna på avsnittet direkt här på sajten, eller via din favoritpodcast-app. Självklart finns vi på iTunes. Det går också bra att lyssna via podda.se.

Berätta vad du tycker

Har du några tankar eller ideer? Hör gärna av dig till oss. Antingen direkt via mail, eller varför inte skriva en kommentar på vår Facebooksida? Vi driver den här podcasten helt av egen kraft,  dina kommentarer är vår belöning och livsluft.

Detta inlägg postades i Avsnitt den av .
Färd

Om Färd

Färd är en podcast om friluftsliv. Varje avsnitt har ett tema som vi samtalar om. Människor och idéer, prylar och upplevelser. Här, där och precis där det behövs för att vara just en friluftsupplevelse.