Färd avsnitt 27. Kängor. Foto: Magnus Arnell

Färd #27: När är gula klackskor ok?

Färd avsnitt 27. Kängor. Foto: Magnus Arnell

Foto: Magnus Arnell

Vad betyder egentligen en väst för hur du tas emot på fjällstationen och vem reser egentligen tält i kycklinggula klackskor? Dessutom reder vi ut det här med glastaket för kaffedrickare.

Vi fortsätter diskussionen om normer och friluftslivets förutsättningar. Den här gången med två riktigt garvade scouter. Åsa Strömberg har i många år varit verksam inom scoutrörelsen, drivit och utvecklat ledarutbildningar ETc. Helene Gestrin har varit ordförande för scouterna i många år och planerar just nu 1500 svenska scouters deltagande i Världsscoutlägret i Japan i sommar.

Finns det en trend att friluftsliv blir för teoretiskt och svårtillgänligt? Hitta vilse-utbildningar och friluftsmänniskors allmänna iver att uppmuntra andra att njuta av naturen bidrar istället till att det friluftslivet blir mindre tillgänglig.

Lyssna på Podcasten Färd

Du kan lyssna på avsnittet direkt här på sajten, eller via din favoritpodcast-app. Självklart finns vi på iTunes. Det går också bra att lyssna via podda.se.

Berätta vad du tycker

Har du några tankar eller ideer? Hör gärna av dig till oss. Antingen direkt via mail, eller varför inte skriva en kommentar på vår Facebooksida? Vi driver den här podcasten helt av egen kraft,  dina kommentarer är vår belöning och livsluft.