Färd #6: Digitalt friluftsliv

IMG_3361I ett tidigare avsnitt diskuterade vi synen på barns användande av teknik. Bland annat sågade vi en engelsman vid namn Rochard Louv som hävdade, något förenklat, att barn blir feta och lata av att sitta med sin iPads istället för att leka i skogen. I samma anda tar vi oss nu ann det digitala friluftslivet och bejakar våra met digitaliserings-positiva lustar. Vilka digitala verktyg, prylar och tjänster är egentligen vettiga att använda i friluftslivet. Vad behöver du om du vill förlänga, förstärka och förbättra ditt friluftsliv? Narratives automatiska life-logging, go pro-trenden, SSWC, digitala kartor och om inte ansiktsigenkänningsteknik borde kunna konverteras till den floraintresserades bästa vän som kronbladsigenkänningsteknik.

Lyssna på Podcasten Färd

Du kan lyssna på avsnittet direkt här på sajten, eller via din favoritpodcast-app. Självklart finns vi på iTunes.

Berätta vad du tycker

Har du några tankar eller ideer? Hör gärna av dig till oss. Antingen direkt via mail, eller varför inte skriva en kommentar på vår Facebooksida? Vi driver den här podcasten helt av egen kraft,  dina kommentarer är vår belöning och livsluft.

Detta inlägg postades i Avsnitt den av .
Färd

Om Färd

Färd är en podcast om friluftsliv. Varje avsnitt har ett tema som vi samtalar om. Människor och idéer, prylar och upplevelser. Här, där och precis där det behövs för att vara just en friluftsupplevelse.

2 tankar kring ”Färd #6: Digitalt friluftsliv

Kommentarer inaktiverade.